USE-Infrarood sauna

 

Klik hier om Naar Catalogus Infrarood sauna’s te gaan!

 

 

Een infrarood sauna maakt gebruik van infrarood stralers om de gebruikers te verwarmen. In tegenstelling tot conventionele sauna's, welke gebruik maken van stoom, verwarmt een infrarode sauna niet de lucht. Een infrarood sauna is gewoonlijk een houten doos die verscheidene infrarood stralers bevat, hoewel de verwarming in de open lucht plaats zou kunnen vinden gebruiken we het nog op de zelfde manier. In wezen, leidt de saunadoos tot de atmosfeer van de sauna terwijl de stralers tot het daadwerkelijke sauna effect leiden.

 

 

Terug naar boven

 

Veel gestelde vragen en antwoorden over Infrarood Sauna's

 

1. Is Infrarood veilig?

 

Absoluut! De infrarode lichte energie is gunstig en helemaal niet beschadigend voor het lichaam. Infrarood is onderzocht en gebruikt in medische praktijken voor meer dan honderd jaar. Vele verlosafdelingen in de ziekenhuizen gebruiken infrarood lampen om pasgeboren baby’s te verwarmen. Reeds lang hebben sport artsen Infrarood geaccepteerd en gebruikt voor het helen van sprains en strains. NASA heeft ook na lange proeven in de jaren '80 besloten dat de Infrarode therapie de beste manier is voor astronauten om cardiovasculaire fitheid op lange ruimtevluchten te handhaven.

 

 

2. Hoe komt het dat u tot 3 keer meer transpireert in een Infrarood Sauna wanneer bij minder dan de helft van de temperatuur van een traditionele sauna of stoomruimte?

 

Omdat Infrarood een stralende bron van hitte is. Dit betekent het ons lichaam direct verwarmt  eerder dan eerst de lucht, zoals de zon ons lichaam verwarmt op een koude de wintersdag. Dit is een belangrijk verschil tussen een Infrarood Sauna en een traditionele sauna. Er is geen behoefte aan zeer hete lucht die ademhalingsproblemen en duizeligheid kan veroorzaken. Infrarood besteedt slechts 20% van zijn energie aan het verwarmen van de lucht, verwarmt 80% direct het lichaam met een diepte van 4.5cm. Deze diepe penetratie van deze stralingshitte produceert tot 3 keer meer zweet en bevordert de diepere weefsels en de organen om opgeslagen vet en toxine vrij te geven.

 

 

3. Hoe verbrand ik calorieën en krijg ik een cardiovasculaire workout in de Infraood Sauna?

 

Wanneer ons lichaam opwarmt pompt het hart het bloed sneller rond in het lichaam en naar de huid. Spieren produceren tijdens oefeningen warmte deze moet door het lichaam worden gecompenseerd. De beste bescherming van het lichaam tegen oververhitting is transpireren, omdat het zweet van de huid verdampt. Ons lichaam besteedt zo energie om zweet te produceren. Een matig geconditioneerde persoon kan van tot 1000gm’s of meer in één enkele saunazitting transpireren dit staat gelijk aan het lopen 10-15 km’s.

 

 

4. Waarom verwijdert de Infrarood Sauna tot 7 keer meer toxine uit het lichaam?

 

Dit is toe te schrijven aan de stralingshitte die de diepe weefsels en de organen bevordert om opgeslagen vet en geaccumuleerde toxine vrij te geven. De Infrarood Sauna biedt het lichaam de mogelijkheid om de toxine uit de bloedstroom en dan uit van zweet door de huid vrij te geven; de derde nier in Chinese geneeskunde.

 

 

5. Kan iedereen een Verre Infrarood Sauna gebruiken?

 

Bijna wel. Van jong tot oud zijn zij een veilige en plezierige behandeling. Nochtans, zou iedereen met specifieke gezondheidsvoorschriften hun arts moeten raadplegen alvorens te gebruiken. Personen met een Lage Bloeddruk zouden een arts moeten raadplegen alvorens een Infrarood Sauna te gebruiken, medisch onderzoek heeft aangetoond nochtans dat de infrarood therapie voor het trainen van het cardiovasculaire systeem met Lage Bloeddruk gunstig is. Personen met Hemofilie worden geadviseerd om geen vorm van thermische behandeling met inbegrip van een infrarood sauna te gebruiken. Zwangere vrouwen of zij die denken het te zijn worden geadviseerd alle vormen van hitte therapie met inbegrip van infrarood sauna’s niet te gebruiken tot nadat de baby geboren is.

Geblesseerde spieren herstellen zich sneller door de ontspannende en aangename warmte en de toevoer van grote hoeveelheden zuurstofrijk bloed. De afvoer van giftige stoffen wordt door de verhoogde bloedcirculatie en het transpireren bevorderd. Regelmatig gebruik van de cabine heeft een positief effect op mensen met reumatische- en huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acné.

 

Terug naar boven

 

De werking van Infrarood…

Het infrarode licht is overal, zelfs in de palm van uw hand.

 

Infrarood, het gezonde deel van zonlicht.

Zonlicht maakt deel uit van een breed spectrum van frequenties, met inbegrip van ultraviolet en infrarode stralen. Het zichtbare zonlicht is in het midden van dit spectrum. Bij een hogere frequentie, verandert zichtbaar licht in ultraviolette stralen die zonnebrand schade kunnen veroorzaken.

Echter bij een lagere frequentie verandert zonlicht in zachte infrarode stralen. Het zijn deze stralen van de zon die u verwarmen, zelfs op een koude winter dag. Variërend in golflengte van 760 NM aan 10000 NM is infrarood licht overal, zelfs in de palm van uw hand; aangezien infrarode warmte ontstaat als natuurlijk bijproduct van energieproductie binnen het lichaam.

 

De frequenties

Binnen de brede spreiding van de frequenties van 600-1400 NM zijn deze het meest therapeutisch voor het menselijke lichaam. Gelijk verdeelt tussen het punt van de 940 NM  piek van de menselijke output. De Infrarode elementen worden ontworpen om binnen dit gamma te werken en zo de doeltreffendheid van uw therapie te maximaliseren.

 

De infrarood betekent diepte warmte

Omdat infrarood veilig en comfortabel tot 4.5 cm/1 3/4 inches binnen uw lichaam doordringt worden zelfs uw diepere weefsels en organen gestimuleerd, dit betekenend dat u veel meer transpireert dan een traditionele sauna. Moeilijk te bereiken onzuiverheden in uw huid worden geëlimineerd door comfortabelere temperaturen.

 

Het Verhoogt de bloedomloop en versterkt uw cardiovasculaire systeem

Aangezien uw lichaam de zweetproductie verhoogt om af te koelen, uw hart harder gaat pompen en meer bloed verwerkt,waardoor de conditionerende voordelen van ononderbroken oefening worden bereikt. Door uw bloedvat te verwijden en uw bloed met zuurstof te verrijken voelt u zich energieker en uw huid krijgt een mooie, jonge gloed.

 

Infrarood is ideaal voor ontgiften

Dr. Toshiko Yamazaki, M.D. bezit een kliniek in Japan waar zij uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar het therapeutische gebruik van far-infrarood. In haar boek, de "Wetenschap van Far-Infrarood Therapie," verklaart zij dat één van de redenen waarom FIR (Far-Infrarood) goede resultaten oplevert bij een verscheidenheid van ziekten is de capaciteit van de FIR golven om toxine te verwijderen, vaak de kern van vele gezondheidsproblemen. Aangezien de mensen bio-accumulatoren zijn, worden toxines die niet onmiddellijk na binnenkomst worden verdreven opgeslagen in onze organismen.

 

Terug naar boven

 

Laatst bijgewerkt op: 25 september ’07